Het kerstdiner, een prachtige gelegenheid om jouw culinaire hoogstandjes te tonen aan vrienden en familie. Vanuit elke hoek van het land komen deze jouw kant op, want jij organiseert dit jaar het kerstdiner. Daar hoort goed eten bij. Dit jaar wil jij jezelf extra goed in de kijker spelen, want het is de eerste keer dat je schoonouders langskomen. Hoe maak je nou die onvergetelijke indruk bij je schoonouders? De Masi Campofiorin helpt je hierbij. Met een entrecote of biefstuk zit je natuurlijk altijd goed. Probeer dit jaar eens om een mooi stukje chateaubriand op tafel te zetten. Dit prachtige stukje vlees kunt u goed combineren met de ‘Masi Campofiorin’. Deze prachtige wijn komt uit Veneto. Een regio in Italië, waarvan u de hoofdstad waarschijnlijk wel kent. Venetië.
Voor u de Masi Campofiorin drinkt..
Wacht dan nog even met het inschenken van uw glas. Want, wanneer u de Masi Campofiorin hebt opengemaakt, kunt u de wijn indien u dit prettig vindt, decanteren. Op deze manier komt er lucht bij de wijn waardoor hij een zachter karakter krijgt. Het zal u verbazen, probeert u maar eens een slok voordat u gedecanteerd heeft, en een slap nádat u gedecanteerd heeft. Indien u kiest voor het decanteren van de wijn, laat de Masi Campofiorin dan een kort uurtje staan. Het resultaat zal u verbijsteren!
Tasting notes van de wijn
Bij het inschenken van een glas Masi Campofiorin valt mij gelijk de donkerrode kleur op. De geur is vrij pittig met wat tonen van kersen en hout. Mooi in balans. De wijn heeft een zeer rijke en warme smaak bij binnenkomst. Tonen van bessen en vanille worden gauw herkend. De combinatie tussen enigszins zure tannine en zachte tannine balanceren mooi binnen in uw mond. Ik denk kort terug aan de chateaubriand. Deze zal prachtig smaken in combinatie met deze wijn. Beide vrij pittig en stevig van karakter. De afdronk van de Masi Campofiorin is lang en bouwt zich op. Erg mooi. Ik ga er lekker van genieten. U ook?
Leuke blog, zeker de moeite waard!
Bedankt Mark!